Setup af en Garmin eTrex Vista til geocaching

Dette er en lille guide til hvordan en Garmin eTrex Vista sættes op til geocaching.

Efter GPSen er startet op vil Satellite siden blive vist. Fra denne side vælges Main Menu.
Fra denne Main Menu vælges Setup.
Fra denne menu sættes GPSen op. Lad os starte med Time.
Jeg har valgt 24h, Paris som tidszone (København er der ikke) og UTC offset er +1:00 time. Derudover har jeg valgt Daylight Savings Time: Auto for at min GPS viser klokken som mit ur. Så kan jeg altid stille uret efter GPSen.
Position Format er sat til det format der bruges på geocaching.com, nemlig grader med decimalminutter. Map Datum er WGS84. Det er en beskrivelse af jordklodens form, som anvendes af bl.a. geocaching.com. Distance/Speed er sat til metric, hvilket giver enheder såsom km/h og km. Elevation, Vertical Speed og Depth er ligeledes sat til metriske enheder. Pressure er sat til Millibar.
Heading har jeg konfigureret til at blive vist som grader, med sand nord uden afvigelse. De to næste indstillinger angiver hvornår der skal skiftes mellem beregnet kurs og elektronisk kompaskurs, dvs. det indbyggede kompas i eTrex Vista.
Her har jeg valgt Garmin som format for at få GPSen til at kommunikere med MapSource. Man kunne også vælge NMEA, hvis man har brug for det.
GPSen var slået fra da jeg lavede billederne, derfor står der GPS Off. WAAS har jeg slået fra, fordi jeg sjældent har haft lås på WAAS satellitter. WAAS er korrektioner til beregningen af den position GPSen laver. Korrektioner for atmosfæriske forstyrrelser og afblænding af upræcise satellitter osv. Jeg har så valgt engelsk sprog, kompasset er slået fra for at spare batteri, og så bruger jeg genopladelige batterier. Derudover har eTrex Vista indbygget en elektronisk højdemåler, som skal kalibreres en gang imellem. Det har jeg sat den til selv at gøre.
Billederne er lavet med G7ToWin.